Avainsanat

No, piirakkahan siitä tuli. Ja ihan hyvän makuinenkin. Ennen syö kuin selkäänsä ottaa, kuten isäni tähän toteaisi. Sen kunniaksi korkataan tämän blogin reseptinurkka!

Kanapiirakka

Taikinaan laitoin:

  • puoli purkkia rahkaa
  • rippusen suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2/3 ruisjauhoja, 1/3 vehnäjauhoja. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi varmaan kannattanut mitata jauhojen määrä… Taikina on valmis kun sitä pystyy muotoilemaan menettämättä hermojaan totaalisesti, ruisjauhojen kanssa kun ei saa sellaista perustottelevaista taikinaa niin kuin pelkillä vehnäjauhoilla.

Taikina sellaiseen noin 20-senttiseen piirakkavuokaan vuoreksi, ja täytteen kimppuun:

  • 400 g kanaa, maustamattomia suikaleita
  • 1 pkt pekonia
  • 1 sitruuna
  • 1 vihreä omena
  • kourallinen rusinoita
  • n. puoli desiä kuivaa omenasiideriä
  • pari teelusikallista hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta salviaa, persiljaa ja rosmariinia

Kanat kuumalle pannulle, ja perään sitruunasta puristettu mehu ja hunaja. Anna hautua hetki. Perään kuorittu ja pilkottu omena, rusinat, siideri ja mausteet. Jos nestettä on ylen määrin anna täytteen jäähtyä hetki, ja sekoita joukkoon 1-2 raakaa kananmunaa – ne hyytyvät uunissa, ja vältyt sen pesemiseltä. Pekonit voi joko pilkkoa ja paistaa kanasuikaleiden mukana, tai tehdä niin kuin minäkin ja asetella ne ”kanneksi” piirakan päälle. Siiderin sijaan voi käyttää valko- tai portviiniä.

Piirakka 220-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi – neljäksikymmeneksi minuutiksi (tai kunnes Mies ja alaston ase 33 ja 1/3 pääsee ensimmäiseen mainoskatkoon ja käristynyt tuoksu muistuttaa jostain joka unohtui…), ja tarjolle. Ruokajuomaksi käy vaikka se siiderinloppu, ellet ole lahjonut sillä jotakuta siivoamaan keittiötä.

Mainokset