Avainsanat

,

Kävin työpaikkani sponsoroimana Lontoossa tutustumassa sikäläiseen ravintola- ja pubikulttuuriin. Ei pöllömpi matka, uusia ajatuksia lähdettiin hakemaan ja niitä myös saatiin. Sen verran pääsin livistämään teilleni että ehdin käydä pikaisesti Victoria ja Albertin sekä British Museumin kaupoissa ja juosta parin huoneen läpi hullun kiilto silmissä. Huokaus. Noihin museoihin pitäisi varata koko päivä. Harmillisesti V&A remontoi keskiaika- ja renessanssiosastoaan, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että vuonna 2009 kaupungissa olisi käytävä uudestaan. Ei mikään huono suunnitelma sekään.

V&A:n kaupasta mukaan tarttui kirja nimeltä Elegant Eating – 400 Years of Dining in Style, joka kertoo muodollisen illastamisen historiasta 1500-luvulta tähän päivään. Erittäin kiinnostava opus, josta tarkemmin kunhan saan sen kunnolla luettua. Uuden kirjan lukeminen kun on pitkähkö prosessi joka alkaa sillä, että nautinnon pitkittämiseksi pari ensimmäistä viikkoa kirjaa vain lehteillään.

Sen verran kirjasta olen kuitenkin jo oppinut, että Lontoossa on kirjakauppa Books for Cooks, jossa kuuleman mukaan pitäisi olla myös ruoanlaiton historiaa käsittelevää kirjallisuutta. Asia, joka pitää tarkistaa seuraavalla reissulla.

Viikon vinkki: Kuusenkerkät alkavat ainakin Etelä-Suomessa olla houkuttelevan poimittavan näköisiä.

Mainokset